Dar viena džiugi naujiena ir didžiausia mūsų šio pavasario staigmena jums – nauja Thierry kepyklėlė Ogmios centre (Verkių g. 29), Žirmūnuose. Mintį ten atidaryti kepyklėlę ir pradžiuginti žirmūniškius audėme jau seniai. Pagaliau šią idėją pavyko įgyvendinti! Nuo šiol ištisą savaitę čia galima užsukti ir pasimėgauti šviežiomis bandelėmis, pyragaičiais, išgerti gardžios kavos, papusryčiauti, rasti naujų kulinarinių alternatyvų pietums, nusipirkti tortą ar pyragą savo šventei. Tikimės, kad naujoji mūsų kepyklėlė taps jaukumo ir ramumos oaze, į kurią visada bus miela ir smagu užsukti! Atneškite savo širdis ir gera nuotaiką, o jūsų gurgiančiais pilvais ir išrankiais liežuviais pasirūpinsime mes!

Dalinamės keliais naujos Thierry kepyklėlės vaizdais!  Iki saldaus susitikimo :)

Ogmios centras1

Ogmios centras

Ogmios centras2

 

   Viena svarbiausių krikščioniškojo pasaulio metų švenčių – šv. Velykos tuo pačiu simbolizuoja ir gamtos ciklų kaitą. Iš žiemos gūdumų pamažu išsilaisvinanti gamta vis dažniau ir ryškiau ima šypsotis saule danguje ir, tikimės, platėjančiomis šypsenomis jūsų veiduose. Thierry kepyklėlė turi savas velykines tradicijas, kurių kasmet nepamiršta ir laikosi. Štai jos:

   Velykų boba

   Tradicinę „Velykų bobą“ įprasta buvo rasti Velykų rytą ant mūsų senolių šventinio stalo. Prancūziškos „Velykų bobos“ interpretacijos pėdsakus galima susekti nebent iš prancūziškos Brioche tešlos, rome išmirkytų razinų ar cinamono.

   Tartaletė su braškėmis

 

   Gaivos ir saldumo kerais, kuriuos taip pat galima lengvai susieti su pavasarinės gamtos budimu, spinduliuoja ir antras mūsų velykinis akcentas – tartaletė su braškėmis. Šviežios braškės, bretoniška tešla ir plikytas kremas – tikras pavasarinės gaivos derinys (ir puikus saldėsis jūsų velykiniam stalui).

    Abi šias konditerines mūsų tradicijas jau dabar galima rasti mūsų kepyklėlėse Užupio g. 19, Vilniaus g. 45 ir J. Jasinskio 16A. Pasitikime pavasario šventę kartu! Užsukite! :) 

 

   Šioje naujienoje prancūziškumo akcentas nustelbia konditerinį neatsitiktinai. Norime atkreipti visų jūsų dėmesį ne į kokį išskirtinį skonio slėpinį, bet į siūlomą naują alternatyvą pradėti rytą prancūziškai, – kitaip tariant, pradėti rytą su prancūziškais pusryčiais. Jau nuo rytojaus (trečiadienio, vasario 24 dienos) pagrindinėse mūsų kepyklėlėse (Užupio g. 19, Vilniaus g. 45 ir J. Jasinskio 16A) galima užsisakyti prancūziškus pusryčius. Iš ko jie sudaryti? Prancūzai savo dienas įpratę pradėti puodeliu juodos kavos (tiesa, kaip ir mes), dviem kruasanais, pertepamais džemu (siūlome savo gamybos dviejų rūšių džemą – rabarbarų su apelsinais ir rabarbarų su braškėmis) ir gabaliuku sviesto. Rinkinėlis nors ir nedidelis, bet tikro prancūziško charakterio. Gurkšnelis kavos, keli kąsniai traškaus kruasano ir džemo saldumos bei neskubi mintis apie artėjančius dienos darbus. Juk dera, tiesa?

Prancūziški pusryčiai

   Visus, tuo neabejojančius, maloniai kviečiame užsukti į mūsų mažąsias „Prancūzijas“ – Užupio g. 19, Vilniaus g. 45 ir J. Jasinskio 16A. Nepraeikite pro šalį! :)