portrait Thierry

 

"...man patinka stebėti kaip krosnyje pamažu skrunda bandelės, kol visi aplink dar miega...Žmonės pabunda, keliasi, skuba į darbus, o aš jau pateikiu Jiems nakties rezultatą: Croissants, baguette, pain au chocolat..."

Thierry kepyklos istorija prasideda nuo paties Thierry...

Thierry gimė la Ferte Mace. Augo Lenault ir st. Pierre la Vieille kaimeliuose, kurių peizaže ganosi daugybė karvių. Visa tai plyti Prancūzijos istoriniame Normandijos regione, Kalvadoso departamente. Galbūt ir vietovės turtingumas savo gastronomija pamažu formavo Thierry pasirinkimą. Tačiau, anot paties kepėjo, viskas prasidėjo nuo... bažnyčios.

Jis labai nemėgo dalyvauti sekmadieninėse pamaldose, į kurias pagarbiai vykdavo mama su Thierry broliais. Reikėjo sukti galvą kaip to išvengti ir kažkaip "įteisinti". Žvejyba ar kiti malonumai vietoje mišių nebūtų buvęs tinkamas variantas jo šeimoje... Trylikametis susirado darbą, būtent pamaldų metu!!! Ir tai buvo...miestelio kepykla. Čia jis plaudavo indus, valydavo krosnis, ištepdavo kiaušinių plakiniu paruoštas kepti bandeles...

1997 m. Thierry pradeda mokytis konditerio amato Rouen mieste, les Compagnons du Devoir asociacijai priklausančioje mokykloje. Čia įgyja pagrindines specialybės žinias, o toliau semiasi darbo patirties įvairiuose Prancūzijos miestuose: Nimes, Rodez, Dijon, Nantes, Strasbourg, Colmar, Angers. Pastarajame mieste sutiktas vienos kepyklos savininkas buvo lemtingas Thierry kelyje. Būtent šis žmogus suteikė labai daug pasitikėjimo savimi ir įkvėpė tolimesniems siekiams.

2005 m. Thierry atvyksta į Lietuvą. Čia darbuojasi mokytoju Rūdiškių Amatų mokykloje. Vėliau viename iš prekybos tinklų penkerius metus prižiūri ir konsultuoja konditerijos gamybos skyrių.

2010 m. gruodžio mėn. atidaroma Thierry kepykla. Štai taip.

Thierry kepyklos tikslas -  pasiūlyti Lietuvai geresnės kokybės gaminius ir pasidalinti prancūzų konditerijos tradicijomis.
Thierry kepykla veikia vadovaudamasi trimis pagrindiniais reikalavimais:
- žaliavos kokybė
- patogi ir kokybiška įranga
- teisingai vykdomas gamybos procesas

Anot Thierry, tik taip galima išlaikyti šio amato kokybę. Ir mes to siekiame!!!